0 => Function create_function() is deprecated 1 => Function create_function() is deprecated Bodéns Bygg

2016-02-07

Dörrar, fönster, tak

Entrén till den inbjudande altanen ramas in av nya dörrar.

Fönsterbyten, dörrar och glaspartier

Hela 30% av värmeförlusten i en genomsnittlig fastighet sker genom fönstren och dörrarna. Därför kan ett byte till riktigt välisolerade fönster och dörrar vara en god investering för framtiden, förutom att de också fräschar upp husets utseende. Vi utför det mesta inom fönsterbyten, dörrar, skjutpartier och uterum. Vet du redan vad du är ute efter lämnar vi gärna offert på det, annars finns det följande att tänka på:

U-värde

Med U-värde menas fönstret och dörrens förmåga att hålla värmen inne i huset och kylan ute, ju lägre U-värde desto bättre. Det är viktigt att hela fönstret är välisolerat och inte bara glaset. Gamla  2-glas fönster kan ha ett U-värde kring 3,0 för hela konstruktionen medan moderna superenergifönster kan ha ett U-värde nere runt 0,7. Det är ditt behov som styr, men vi rådger gärna.

Traditionella fönster eller underhållsfria?

Har du en gammal, kulturbetingad fastighet eller vill värna om traditionell byggnadsstil är rena träfönster rätt val. Det kommer leda till mer underhållsarbete i framtiden med skrapning och ommålning, men har en oslagbar, naturlig look. På andra sidan finns de underhållsfria alternativen, aluminium och PVC (plast). Aluminium och trä-aluminium-fönster är dyrare än PVC-fönster, men ger mer glasyta. PVC-fönster är oslagbara ur underhållsfrihets-synpunkt genom att vara ett helt igenom dött material.

Alla material kan fås som inåtgående, utåtgående eller med skjutöppning. Vi samarbetar bland annat med Arctic Windows för fönsterbyten i Borås, med omnejd. Du kan få mer råd inför att byta fönster här, på deras hemsida.

Projektarkiv